21. června 2007

Knedlíky slaninové I

10 žemlí bez tuku nebo rovných rohlíků, 2 vejce, asi 0,5 l mléka, šalek hrubé mouky, sůl, 100 g sklovitě slaniny, uzené máso

Zatvrdlé žemle nakrájíme na kostičky a necháme rozkrájené ještě oschnout. Asi hodinu před vařením je polijeme osoleným mlékem s ušlehanými vejci a necháme navlhnout. Občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a tvoříme v dlaních kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou. Zavařujeme je do vařící osolené vody a vaříme 20 minut. (Mléko do knedlíků měříme tak, že do půllitrového hrnku rozbijeme vejce a dolijeme mlékem).
Osmažíme knedlíky na 100 g sklovitě vyškvařené slaniny. K vychladným žemlím přilijeme mléko s vejci a pak přidáme mouku. Do středu knedlíků zabalit trochu rozkrájeného vařeného uzeného masa.