13. června 2007

Polévka Dršťková

300 až 400 g vařených drštěk, 1 l vývaru z kostí nebo masa a kořenové zeleniny, 1 středně velká cibule, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, rovná lžička sladké papriky, sůl, 1 až 2 stroužky česneku, 2 špetky majoránky, pepř a celerová nať čerstvá nebo sušená.

Dršťky uvaříme v osolené vodě doměkka nebo koupíme potřebné množství drštěk vařených. Na tuku spěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme. Světlou cibulovou jíšku zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a povaříme nejméně 1/4 hodiny. Pak přidáme uvařené dršťky, koření, česnek utřený se solí a ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec přidáme papriku rozmíchanou v troše tuku a celerovou nať. Polévku podáváme se slanými rohlíky.